Tratamentul unghiei incarnate

Cunoscută în termeni medicali sub denumirea de onicocriptoză, unghia încarnată este o unghie lovită sau tăiată incorect, ale cărei colțuri cresc lateral, intrând în piele și provocând o inflamație cu risc de infecție.

Rolul unghiei, formată din straturi dense de cheratină, este acela de a proteja vârful degetelor și a preveni accidentarea acestora. Dacă nu este îngrijită corect poate crea disconfort, mai ales în timpul mersului și în cazuri extreme, infecții microbiene. Atunci când colțurile unghiei nu sunt tăiate drept, pentru a lăsa loc unghiei să crească liber, deasupra pielii, aceasta, în lipsă de spațiu, intră în carne și crește acolo. Persoanele care suferă de diabet sau de o altă afecțiune care provoacă o circulație sanguină slabă a membrelor inferioare, prezintă un risc mai mare de dezvoltare a acestei afecțiuni.

Care sunt cauzele?

• Cea mai frecventă cauză pentru o unghie încarnată este tăierea incorectă a unghiilor de la picioare. Dacă acestea sunt tăiate prea adânc și în formă rotundă, colțurile nu mai pot să oprească țesutul din jurul lor să crească peste unghii, rezultând într-o unghie crescută în carne.
• Altă cauză este încălțămintea inadecvată care înghesuie degetele și nu lasă pielea să respire, fiind un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor și infecțiilor.
• Transpirația, mai ales în exces, la care sunt predispuși adolescenții și sportivii, poate provoca infecții periunghiale, care la rândul lor pot favoriza apariția unghiei încarnate.
• Te poți confrunta cu unghii încarnate și din cauza moștenirii genetice, ca în cazul unei malformații locale.
• În urma unei pedichiuri neprofesioniste sau a unei igiene deficitare.

Simptome:

Primul semnal că unghia ta este pe cale să-ți creeze neplăceri constă în umflarea și întărirea pielii din jurul unghiei. Apoi se instalează durerea, pe ambele părți ale unghiei, mai ales când se pune presiune pe ea. Dacă ești vigilent, poți să ții situația sub control și la cel mai mic semn de disconfort, poți să îndepărtezi țesutul în exces sau să tai corect colțul unghiei, dacă lungimea acesteia permite acest lucru. Unghiile încarnate își fac simțită prezența în cazuri avansate și prin apariția unei ciuperci, a unei deformări a degetului sau prin schimbarea culorii unghiei.

De multe ori bolile unghiilor ocupa o pozitie marginalizata deoarece sunt considerate problem banale.Insa,pentru toti pacientii afectiunile unghiilor sunt extreme de invalidante,atat din punct de vedere al simptomatologiei dureroase cat si din punct de vedere extetic.Pornind de la toate,echipa noastra acorda o deosebita atentie tratamentului diferitelor boli ale unghiilor.

Astfel va punem la dispozitie tratamentul unhiei incarnate prin 2 metode:

1.Interventia minim invaziva prin matricectomie laterala,electrocauterizare si fenolizare.Procedura se efectueaza in anestezie locala si se indeparteaza portiunea laterala a unghiei incarnate,urmata de electrocauterizare si fenolizare.De mentionat ca in urma acestei interventii nu se indeparteaza unghia complet ci doar portiunea laterala care este incarnate.Recuperarea poate sa dureze 2 saptamani, timp in care pacientul trebuie sa panseze zona respective ,insa activitatea poate fi reluata in acest timp deoarece zona nu este dureroasa.

2.Procedura neinvaziva prin tehnica Spange

Tratamentul unghiilor incarnate cu ajutorul protezei Spange

Sistemul 3TO Spange este o metoda de corectare a unghiilor incarnate fara durere. Montura compusa din 3 parti se ataseaza individual la fiecare persoana chiar daca exista o inflamatie sau o hipergranulatie in jurul unghiei.

Avantajele tratamentului 3 TO-Spange:
• rezultatele da vad de la prima aplicare;
• proteza nu afecteaza activitatile zilnice (contraindicatii: piscina, sauna, fotbal in primele zile de tratament)
• se poate aplica copiilor de la 10 ani.
• se pot evita interventiile chirurgicale.

Tratamentul dureaza intre 3-6 luni, in functie de gradul de incarnare sau deformare.
Pana in prezent, sistemul a avut succes la aproximativ 300.000 de cazuri eliminand durerea cauzata de operatii.

Pentru mai multe informații sau pentru programări va rugăm să ne contactați