Injectarea cearcănelor cu acid hialuronic

Cearcănele reprezintă acea zona de sub ochi care se caracterizează prin lipsa de volum și pigmentare brună sau violacee. O dată cu înaintarea în vârstă au loc modificări ale orbitei, cu lărgirea acesteia, ale mușchilor și ligamentelor faciale astfel încât volumul zonei de sub ochi se diminuează.

Pe lângă pierderea de volum, are loc și o modificare de pigment, cu schimbarea culorii cearcănelor către maroniu sau violet. Indiferent de nivelul de stres, hidratare sau odihnă, o dată instituite, cearcănele nu se pot îndepărta cu ajutorul cremelor,cea mai eficientă soluție fiind injectarea la nivelul acestora de acid hialuronic.

Cum se efectuează procedura?

Înainte de injectare se poate aplică o crema anestezica iar tehnică de injectare depinde de fiecare caz în parte.Acidul hialuronic este introdus fie cu acul ,fie cu canulă în profunzime pentru că acesta să nu migreze și să nu fie vizibil prin piele.Zona perioculare este foarte sensibilă,prin urmare nu se recomandă injectarea a mai mult de 1 ml într-o ședința,recomandarea fiind că pacientul se revină după câteva luni pentru o completare ulterioară.

Rezultatate

Rezultatul se observă imediat după procedura; șanțul lacrimal se umple și nu se mai vede delimitarea clară între zona de cearcăn și obraz. Ridurile fine și coloratia maronie se diminuează, oferind luminozitate.

Pentru rejuvenarea întregii zone perioculare se recomandă injectarea acidului hialuronic și la nivelul pomeților,obținând astfel o trecere lînă de la un plan la altul.

Pentru mai multe informații sau pentru programări va rugăm să ne contactați