Tratamentul cu plasma PLASMAGE al tumorilor cutanate

PLASMAGE – primul dispozitiv generator de plasma cu indicatii medicale si estetice

MEDICAL: Xantelasme,nevi,keratoze,lentigine,fibroame cutanate,papiloame,veruci,angioame,puncte de grasime
ESTETIC: Blefaroplastie,Riduri

PLASMAGE® este prima tehnologie patentată Plasma Fractional® pentru dermatologie și medicină estetică, un dispozitiv medical pentru microchirurgie minim invazivă. 

PLASMAGE FRACȚIONAL PLASMA®, brevetat de Brera, permite pacienților să fie tratați rapid cu avantajul de a obține rezultatul dorit și un timp de recuperare mai redus decât în chirurgie și să fie mai puțin agresiv decât alte dispozitive bazate pe plasmă.

Această tehnologie inovativă foloseşte plasmă fracţionată, plasma fiind a patra stare a materiei şi se formează prin ionizarea gazelor atmosferice.
Metoda este minim invazivă şi de mare precizie, cu protocoale bine stabilite pentru diferite patologii sau intervenţii estetice.

Un arc electric se formează între piesa de mână şi zona tratată, fapt ce permite sublimarea ţesutului. Căldura nu se transferă în jurul zonei tratate şi de aceea procedura este de mare acurateţe şi cu recuperare rapidă.

Indicaţiile tratamentului cu Plasmage sunt:

-blefaroplastia nechirurgicală şi liftingul pleopelor ( eliminarea pielii în exces de pe zona pleoapei superioare şi pleoapei inferioare)
-riduri
-xantelasme
-lentigo şi pete hiperpigmentare
-tumori cutanate
-papiloame cutanate
-veruci vulgare
-cicatrici hipertrofice

1. Xantelasma palpebrarum – cea mai comună formă de xantom (mica tumoră benigna, compusa din macrofage, bogată în depuneri de lipide, ce formează pete sau noduli) – acele leziuni de culoare galbenă, plane, de consistență elastică, cu formă și dimensiuni diferite, localizate mai frecvent în unghiul intern al pleoapelor

2. Nevi dermici papilomatosi-mici tumori cutanate benigne de culoarea pielii sau pigmentate

3. Puncte de grasime-milia-mici puncte galbui la nivelul fetei,de regula in jurul ochilor

4. keratoze seboreice –leziuni cutanate pigmentate cu aspect verucos care apar pe suprafata pielii o data cu inaintarea in varsta si in urma expunerii la soare

5. Papiloame: mici tumori benigne ale pielii, de obicei asimptomatice, cu excepția cazului în care nu sunt traumatizate în mod voluntar sau involuntar.

6. Veruci vulgare: noduli de culoare pielii, care apar datorită infectării celulelor epidermice cu papilomavirusuri umane (HPV), cunoscute sub denumirea de negi.

7. Fibroame cutanate:mici formatiuni cutanate nodular benigne

8. Angioame cutanate ”cherry”: mici excrescente vasculare benigne de la suprafata pielii; Cherry angioma”  este o formă de angiom cutanat, nodular, care apare la persoane adulte (ca multe boli de piele, fără o cauză anume). În general sunt leziuni multiple, care se dezvoltă pe torace sau abdomen, deși uneori pot să apară oriunde pe corp. 

9. Lentigine solare: mică pată cutanată de culoare brună, rotunda, cu diametrul de câţiva milimetri, datorata unei creşteri a numărului de melanocite (celule care dau pigmentaţia cutanată).

10. Blefaroplastia nechirurgicala superioara si inferioara:eliminarea pielii in exces si a ridurilor de la nivelul pleoapei superioare si inferioare

11. Ridurile apar odată cu înaintarea în vârstă. Primele riduri care apar sunt cele de expresie. Expunerea excesiva la soare, fumatul, deshidratarea, unele medicamente, dar și alți factori pot conduce, de asemenea la apariția ridurilor.

În ce constă procedura?

Plasma produce contracţia imediată a fibrelor de colagen şi liftingul țesuturilor. Arcul electric şi producerea plasmei duce la formarea unor mici puncte în care pielea este sublimată și în care acoperă zona de tratat. Acestea se vor acoperi cu o crustă punctiformă ce se va elimina în 4-7 zile.

Este o procedură dureroasă?

Se foloseste anestezie locala injectabila sau crema anestezica in functie de dimensiunea leziunii. Disconfortul simțit este minim.

Cât durează procedura?

Procedura dureaza aproximativ 30-40 minute în funcţie de zona tratata.

Cât durează recuperarea?

După procedură poate exista o uşoară roşeaţă, un edem pentru 2-5 zile. Crustele punctiforme se vor elimina în maxim 7 zile. Se recomanda evitarea expunerii la soare dupa procedura si folosirea unei creme de fotoprotectie SPF 50+.

Pentru mai multe informații sau pentru programări va rugăm să ne contactați