Excizia lipoamelor

Lipoamele reprezintă formațiuni tumorale benigne, ce pot exista în orice zonă acoperită de piele. Lipomul, cea mai comună formațiune benignă a țesutului celular, reprezintă o proliferare a celulelor țesutului adipos într-o capsulă fibroasă și subțire, ce se găsește, de obicei, chiar sub piele. Acestea se află, de cele mai multe ori, la nivelul trunchiului, gâtului, șoldurilor, părții superioare a brațelor sau axilă, dar pot apărea oriunde la nivelul corpului

Acestea pot necesita excizia chirurgicală, în cazurile în care fie provoacă o neplăcere din punct de vedere estetic, fie au un impact funcțional asupra regiunii în care se situează. Formațiunea variaza in dimensiuni, de la 1 la 3 cm, și se simte chiar sub piele, este mobilă, are o consistență moale, gelatinoasă, nu este dureroasă, rămâne la aceeași mărime mult timp sau crește foarte încet, de aceea pacientul evită să se adreseze medicului specialist.

De obicei, cel mai neplăcut simptom este localizarea sau creșterea în mărime a lipomului, care face că acesta să fie vizibil. Lipomul poate fi extirpat chirurgical dacă simptomele se agravează, cum ar fi în cazurile în care lipomul devine dureros sau sensibil, se infectează în mod repetat, supurează, intervine în mișcare sau în funcționalitatea zonei respective, crește în dimensiuni, devine inestetic

Intervenția chirurgicală este de mică amploare, in anestezie locala,cu riscuri minime pentru pacient, incizia urmând a fi suturată cu fire speciale, ce oferă un aspect estetic deosebit cicatricii postoperatorii.

Cui se adresează procedura?

Procedura este destinată oricărui pacient ce identifică o astfel de leziune și dorește să o îndepărteze din considerente funcționale sau estetice.

Procedura se realizează, în mod obișnuit, sub anestezie locală cu xilina. În funcție de complexitatea cazului, operația poate dura între 30 de minute și 1 ora.

Pentru mai multe informații sau pentru programări va rugăm să ne contactați