EPILARE DEFINITIVA

Clinica Dermisana va pune la dispozitie cele mai performante platforme medicale Laser/IPL pentru epilare definitiva: Lumenis si Exilite.

IPL emite impulsuri cu lungimi intre 500nm si 1200nm actionand la nivelul foliculului pilos ( asupra melaninei de la nivelul acestuia),distrugandu-l prin intermediul energiei luminoase pe care o emana.

IPL – lumina intensă pulsată este o tehnologie care foloseste radiatia luminoasa cu lungime de unda controlata pentru citirea diverselor structuri ale pielii. Procedeul se numeste fototermoliza selectiva. Lumina patrunde in piele la adancimi diferite si este atrasa preferential fie de culoarea bruna a pigmentului melanic din firele de par in cazul tratamentelor de epilare, fie de culoarea rosie a hemoglobinei din vasele de sange in cazul tratamentelor leziunilor vasculare, fie de ambele aspecte, adica de petele cafenii de pe piele si cuperoza in tratamentele de fotointinerire.
Pentru obtinerea unor rezultate pe termen lung este necesara distrugerea structurii firului de par, respectiv sursa de crestere si regenerare (foliculul). Pentru aceasta, raza de lumina intensa penetreaza straturile superioare ale pielii si este absorbita de catre melanina parului, respectiv in bulbul firului de par. Aceasta absorbtie duce la cresterea temperaturii care este transmisa foliculului, ducand la distrugerea lui. Odata distrus, acest folicul nu va mai genera aparitia firului de par. Reaparitia unui alt fir de par mult mai subtire va fi ulterior anihilat definitiv de o alta sesiune de tratament.

Ce masuri trebuie luate inainte,in timpul si dupa procedura de epilare?

• Epilarea prin smulgere se intrerupe cu 3-4 saptamâni inaintea primei sedinte, cu scopul de a permite tratarea unui numar cât mai mare de fire. Se pot folosi procedee care nu implica smulgerea,deci se recomanda raderea firelor cu lame inainte cu 2 zile de prezentarea la programare

• Expunerea la soare si solar trebuie, de asemenea, intrerupta. O regula foarte importanta este de a nu va expune la soare sau solar in timpul sedintelor de tratament.  Pentru ca acest lucru poate determina modificari de pigmentare ale pielii (cel mai frecvent hiperpigmentari, dar in procentaj mai mic, hipopigmentari, datorita unei activitati exacerbate sau anormale a melanocitelor,celule responsabile de pigmentul cutanat).

•Suprafata care urmeaza a fi tratata nu trebuie expusa la radiatiile solare cu cel putin 3 saptamani inainte de prima sedinta.

• Verificati daca parul nedorit nu are o cauza hormonala. Alegeti metoda de epilare IPL pentru firele negre, groase, care contrasteaza cu pielea alba. Nu poate fi tratat parul alb, pentru ca nu are pigment care sa-l faca detectabil, nici parul blond sau roscat. Firele fine absorb mai greu energie luminoasa decât firele negre si groase.

• Evitati sa luati medicamente inainte de procedura deoarece acestea pot fi fotosensibilizante

• Daca aveti herpes nu se poate efectua sedinta pana cand dispare leziunea

• Este necesara folosirea cremei de fotoprotectie SPF 50+

Cat dureaza tratamentul si in functie de ce depinde numarul de sedinte?

Un tratament complet presupune un numar de 6-12 sedinte iar numarul de sedinte depinde de fiecare persoana.

Numarul de sedinte depinde de :

• culoarea pielii;
• culoarea parului;
• adancimea radacinii;
• zona tratata;
• sexul si varsta clientului;
• statusul hormonal

Candidatii ideali pentru acest gen de tratament sunt cei cu parul negru si gros si pielea alba. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat firul de par este mai inchis la culoare (contine o cantitate mai mare de pigment melanic). Firele de par subtiri sau mai deschise vor fi mai greu de indepartat, dar nu imposibil. Insa si pielea contine pigment melanic, si este important ca ea sa nu fie prea inchisa la culoare (fototipurile V,VI), din urmatoarele 2 motive: pentru a nu fi un ecran de protective impotriva luminii si pentru a evita o eventuala depigmentare locala.

Intervalul intre sedinte:

La primele 4-5 sedinte intervalul este de 4 saptamani, dupa care acesta creste la 6-8 saptamani, ajungandu-se ca spre sfarsitul tratamentului intervalul intre sedinte sa fie de 3-4 luni.Astfel durata unui tratament complet poate ajunge la 1 an si jumatate deoarece parul creste ciclic, parcurgand 3 etape diferite de evolutie.Fotoepilarea este eficienta doar intr-una dintre cele trei faze ale cresterii parului. Este vorba de faza anagena, faza de activitate si crestere a parului. Parul se comporta ca un fitil conductor de caldura la radacina sa, care distruge celulele hranitoare.

La finalul tratamentului aproximativ 90% din firele de par vor fi eliminate,iar parul ramas va fi decolorat,subtire,alb si fin.

Pentru mai multe informații sau pentru programări va rugăm să ne contactați