Verucile vulgare,cum se manifesta si ce tratamente exista?

Verucile (negi)sunt excrescențe pe suprafața pielii mâinilor sau picioarelor cauzate de un virus (HPV) care contaminează pielea. Verucile sunt contagioase și este foarte posibil să se răspândească și în alte zone ale corpului sau la alți oameni.

Verucile plantare se mai numesc si negi plantari (in talpa),sunt mai profunde decat verucile palmare si se prezinta sub forma unor excrescente, cu aspect granulat, maroniu inchis, care apar, de obicei, pe calcai sau talpa (partea pe care calcam), zonele care resimt cea mai mare presiune. Aceasta presiune poate determina, de altfel, ca verucile plantare chiar sa creasca spre interior, intr-un strat mai dur de piele (calus).

Metode de tratament:

Ablatia verucilor cu plasma fractionate-Plasmage. PLASMAGE® este prima tehnologie patentată Plasma Fractional® pentru dermatologie și medicină estetică, un dispozitiv medical pentru microchirurgie non-invazivă. FRACȚIONAL PLASMA®, brevetat de Brera, permite pacienților să fie tratați rapid cu avantajul de a obține rezultatul dorit și un timp de recuperare mai redus decât în chirurgie și să fie mai puțin agresiv decât alte dispozitive bazate pe plasmă. PLASMAGE® generează plasmă printr-o descărcare electrică care are loc atunci când dispozitivul se apropie suficient de piele, fără a atinge zona tratata.

-Electrocauterizarea verucilor. Interventia se realizeaza in anestezie locale cu indepartarea leziunii in profunzime cu ajutorul electrocauterului,procedura utilizata in special pentru verucilor profunde.

-Crioterapia verucilor. Medicul poate utiliza tehnici de congelare instantanee a verucii (crioterapie), prin aplicarea de azot lichid, fie cu un spray sau cu un tampon de bumbac. Produsul chimic determina un blister in jurul verucii, iar tesutul mort se desprinde intr-o saptamana. Se impun tratamente repetate la fiecare trei sau patru saptamani, pana cand negii dispar.

-Excizia chirurgicala a verucilor in anestezia locala

VERUCILE PLANTARE

Cauzele negilor plantari sunt infectia cu papilomavirusul uman (HPV). Virusul “intra in talpa” prin leziuni mici ale suprafetei plantare. Nu toate persoanele care vin in contact cu tulpinile de HPV specifice verucilor plantare fac afectiunea, desi in familie exista un oarecare risc de contagiozitate, insa nu obligatoriu, intrucat tulpinile HPV care cauzeaza aparitia verucilor plantare nu sunt foarte contagioase.
Insa virusul HPV prospera in medii calde, umede si se poate contracta prin mersul descult in jurul piscinei, in dusuri sau vestiare.

Virusul papiloma uman trebuie sa aiba un punct de intrare in pielea piciorului, iar aceste puncte sunt, de obicei:

•    fisuri in pielea uscata, in calcai
•    taieturi, rani sau zgarieturi
•    pielea care a devenit mai fragila sau mai sensibila, din cauza unei sederi prea lungi in apa cu clor a piscinei.
Oricine poate dezvolta veruci plantare, dar acest tip de negi are o probabilitate mai mare sa afecteze:
•    Copiii si adolescentii
•    Persoanele cu un sistem imunitar slabit
•    Persoanele care au mai avut veruci plantare
•    Oamenii care merg in picioarele goale in dusuri publice, bazine de inot.

Atunci cand negii plantari cauzeaza durere, ei pot modifica mersul normal sau postura normala si multi oameni nu isi dau seama de acest lucru. In cele din urma, aceasta schimbare in modul in care persoana sta (postura), merge sau alearga poate provoca dureri musculare sau dureri articulare, deci complicatii indirect.

Metode de tratament:

-Electrocauterizarea verucilor. Interventia se realizeaza in anestezie locala cu indepartarea leziunii in profunzime.

-Excizia chirurgicala a verucii in anestezia locala.

-Ablatia verucilor cu plasma fractionate-Plasmage. PLASMAGE® este prima tehnologie patentată Plasma Fractional® pentru dermatologie și medicină estetică, un dispozitiv medical pentru microchirurgie non-invazivă. FRACȚIONAL PLASMA®, brevetat de Brera, permite pacienților să fie tratați rapid cu avantajul de a obține rezultatul dorit și un timp de recuperare mai redus decât în chirurgie și să fie mai puțin agresiv decât alte dispozitive bazate pe plasmă. PLASMAGE® generează plasmă printr-o descărcare electrică care are loc atunci când dispozitivul se apropie suficient de piele, fără a atinge zona tratată.

 -Medicul poate utiliza tehnici de congelare instantanee a verucii (crioterapie), prin aplicarea de azot lichid, fie cu un spray sau cu un tampon de bumbac. Produsul chimic determina un blister in jurul verucii, iar tesutul mort se desprinde intr-o saptamana. Se impun tratamente repetate la fiecare trei sau patru saptamani, pana cand negii dispar.

Pentru mai multe informații sau pentru programări va rugăm să ne contactați